, ,

IMG NORD på Innovation Culture Seminar

Berit Sund snakker om hvordan norsk ledelse kan bidra til innovasjon og endring i keynote-foredraget "Norwegian Leadership Culture: Catalyst for change or innovation laggard?" på Innovation Culture Seminar.
IMG NORD AS
,

Sikringsmåneden er over, nå begynner jobben

Gjennom oktober har virksomheter både i Norge og internasjonalt satt fokus på sikring (security). Uten oppfølging kan innsatsen være nær bortkastet. Hvordan benytter du deg av momentet for å styrke sikringskultur i praksis?
, , ,

Artikkel i Magma: NSB Persontog - fra analog til digital

Keith Munkejord og Berit Sund har, sammen med Preben Colstrup (tidl. informasjonssjef i NSB), skrevet fagartikkel i Magma, Econas tidsskrift for økonomi og ledelse om NSB Persontogs digitale reise.
, ,

Bidragsyter i bok om kommunikasjon for ledere og organisasjoner

Keith Munkejord, partner og faglig leder i IMG NORD, er en av bidragsyterne i boken «Kommunikasjon for ledere og organisasjoner» som nettopp har kommet i ny utgave.
, ,

EACD Breakfast Forum: Unlocking the Power of Internal Communications

Keith Munkejord gjestet i dag frokostmøtet hos European Association of Communication Directors med et foredrag om å øke verdien av internkommunikasjon ved å bruke kommunikasjon som et verktøy for å endre atferd.

Typisk norsk å være (selv)god?

Ledelse er et viktig element for å realisere utvikling og endring i store virksomheter. Vår kollega, Berit Sund, har doktorgrad i ledelse fra NHH og har nylig utgitt bok om norsk ledelse.
, ,

IMG NORD på Kværner HSSE Summit

Partner og fagansvarlig i IMG NORD, Keith Munkejord (Ph.d.), deltar med foredrag på Kværner HSSE Summit.

6 steg til atferdsendring

Å få ledere og ansatte til å gjøre noe nytt eller annerledes krever mer enn informasjon. Basert på forskning innen nevropsykologi og atferdsvitenskap har vi kommet frem til 6 steg i en atferdsfokusert tilnærming til endring.
,

Sikkerhet krever mer enn regler

Trodde du at regler og prosedyrer endrer sikkerhetsatferd? Og at ansatte kommer til å gjøre ting annerledes bare de får vite hvorfor og hvordan de bør jobbe?